Инші документи

У Вінниці відбудеться семінар з питань застосування системи HACCP в закладах ресторанного господарства

01.10.2019 00:00

23 жовтня 2019 року у Вінниці відбудеться семінар "Міжнародні стандарти харчової безпеки ХАССП (HACCP) в закладах ресторанного господарства", організатором якого виступить команда професіоналів Profi-Club.

Це авторська навчальна програма, спеціально розроблена для співробітників закладів ресторанного господарства, а саме для:

  • власників, директорів та управляючих закладів;
  • шеф-кухарів, су-шефів, кухарів і всіх працівників кухні;
  • технологів та менеджерів з якості;
  • закупівельників, постачальників і заведуючих складом;
  • адміністраторів, бартендерів, менеджерів бару та всіх працівників залу.

Програма семінару:

1-й блок - теоретичний

Що таке HACCP. Стандарти HACCP в Україні

Основні поняття харчової безпеки і загальні принципи харчового законодавства в Україні

Причини, процедура і етапи впровадження HACCP. Переваги використання системи НАССР

Програми-передумови щодо безпеки харчової продукції

Визначення критичних точок контролю, встановлення критичних меж і системи моніторингу

2-й блок - процедурний

Застосування HACCP у всіх процесах, які проходить продукт в закладах громадського харчування

Контрольні перевірки кухні і співробітників. Фізичне забруднення (в т.ч. особиста гігієна персоналу).

Контроль температурних режимів і термінів зберігання продуктів. Маркування.

Очищення та обслуговування обладнання. Видалення відходів, контроль скла, боротьба зі шкідниками

Харчова алергія і процедура розслідування харчового отруєння гостя. Їжа "на винос" і харчування дітей.

Навчання персоналу і контроль за дотриманням стандартів

3-й блок - законодавчий

Актуальне законодавство України про харчову безпеку в закладах ресторанного господарства (HACCP)

 Повноваження ДПСС в частині контролю харчової безпеки в закладах ресторанного господарства (HACCP)

 Процедура і частота перевірок контролюючими органами. Програми-передумови і уніфікована форма акту перевірки.

 Гігієнічні вимоги і обов'язки операторів ринку щодо дотримання харчової безпеки

Профілактичний медогляд і гігієнічне навчання. Кишкові інфекції

Процедура сертифікації закладу за стандартами HACCP. Права і обов'язки аудиторів по HACCP

4-й блок - практичний

Стандартна документація для контролю безпеки продуктів і лабораторний контроль

Основні вимоги до робочих приміщень і фактори ризику

Вимоги до будівель та приміщень, інженерних систем і технологічного устаткування підприємств ресторанного господарства

Оцінки ступеня ризиків через неналежний санітарний стан приміщень та технологічного обладнання підприємств

Причини зниження ефективності системи HACCP, типові помилки

Відповідальність за порушення норм НАССР.