Проект ЄС з безпечності харчових продуктів

 
Назва проекту: «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» 

Реєстраційна картка Проекту: № 3036

Термін реалізації Проекту: 14.03.2014 – 14.06.2019

Донор: Європейський Союз

БенефіціариДержавна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Завдання Проекту:

1. Удосконалити систему контролю безпечності харчових продуктів в Україні "від лану до столу" через приведення існуючої системи у відповідність до стандартів ЄС та інших міжнародних стандартів, залучаючи приватний сектор та представників громадськості;

2. Сприяти подальшому проведенню інституційної реформи української системи контролю безпечності харчових продуктів;

3. Узгодити законодавство України у сфері безпечності харчових продуктів “від лану до столу” із законодавчою базою ЄС, включаючи виконання вимог щодо електронних та інших нормативних документів та стандартів у нових інформаційних системах з безпечності харчових продуктів;

4. Провести навчання для співробітників органів державного контролю, ветеринарів, персоналу митної служби та інших державних служб, діяльність яких пов’язана зі сферою безпечності харчових продуктів “від лану до столу”;

5. Створити національну систему управління даними та швидкого обміну інформацією (повідомлення про ризики) для харчових продуктів та кормів, яка б мала характеристики, подібні до RASFF (Системи швидкого оповіщення про харчові продукти та корми);

6. Оптимізувати мережу національних референс-лабораторій та лабораторій офіційного контролю, забезпечити відібрані лабораторії новим устаткуванням, програмним та технічним забезпеченням;

7. Створити національні системи управління даними та інформаційні системи для лабораторій, органів державного контролю, а також отримання та обробки даних про імпорт та експорт;

8. Модернізувати та вдосконалити навчальну програму для контролюючих органів та систему безперервного професійного розвитку.
Детальніша інформація про проект
Сторінка в мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/ifssua/ 


Новини:
28.03.2018 Для ефективного впровадження дистанційного навчання Держпродспоживслужба вивчає досвід профільних вузів та ЄС