Проект ЄС з безпечності харчових продуктів (завершений)

 
Назва проекту: «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» 

Реєстраційна картка Проекту: № 3036

Термін реалізації Проекту: 14.03.2014 – 14.06.2019

Донор: Європейський Союз

БенефіціариДержавна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Завдання Проекту:

1. Удосконалити систему контролю безпечності харчових продуктів в Україні "від лану до столу" через приведення існуючої системи у відповідність до стандартів ЄС та інших міжнародних стандартів, залучаючи приватний сектор та представників громадськості;

2. Сприяти подальшому проведенню інституційної реформи української системи контролю безпечності харчових продуктів;

3. Узгодити законодавство України у сфері безпечності харчових продуктів “від лану до столу” із законодавчою базою ЄС, включаючи виконання вимог щодо електронних та інших нормативних документів та стандартів у нових інформаційних системах з безпечності харчових продуктів;

4. Провести навчання для співробітників органів державного контролю, ветеринарів, персоналу митної служби та інших державних служб, діяльність яких пов’язана зі сферою безпечності харчових продуктів “від лану до столу”;

5. Створити національну систему управління даними та швидкого обміну інформацією (повідомлення про ризики) для харчових продуктів та кормів, яка б мала характеристики, подібні до RASFF (Системи швидкого оповіщення про харчові продукти та корми);

6. Оптимізувати мережу національних референс-лабораторій та лабораторій офіційного контролю, забезпечити відібрані лабораторії новим устаткуванням, програмним та технічним забезпеченням;

7. Створити національні системи управління даними та інформаційні системи для лабораторій, органів державного контролю, а також отримання та обробки даних про імпорт та експорт;

8. Модернізувати та вдосконалити навчальну програму для контролюючих органів та систему безперервного професійного розвитку.
Детальніша інформація про проект
Сторінка в мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/ifssua/ 


Результати поточного або заключного моніторингу проекту (програми)


Новини:

19.04.2019 Проект ЄС щодо вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні підбив підсумки роботи за квартал

08.04.2019 В Україні стартує безкоштовний навчальний курс для бізнесу, присвячений особливостям впровадження НАССР в Україні

25.05.2018 Проект ЄС із вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні прозвітував про роботу за останні півроку

             28.03.2018 Для ефективного впровадження дистанційного навчання Держпродспоживслужба вивчає досвід профільних вузів та ЄС

23.02.2018 58 фахівців Держпродспоживслужби отримали сертифікати провідних аудиторів НАССР за результатами 3-річного навчання

24.11.2016 Європейський Союз допомагає відкрити свій ринок для українських виробників – Презентація настанов ЄС з питань експорту до ЄС

24.11.2019 28 листопада відбудеться презентація перекладених настанов ЄС з питань експорту до ЄС, а також європейського законодавства у сфері санітарних і фітосанітарних заходів