Проект SAFOSO з безпечності молока


Назва проекту: «Створення системи контролю за безпекою харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів» 

Реєстраційна картка Проекту: № 3345

Термін реалізації Проекту16.10.2015 – 31.12.2018

Донор: Уряд Швейцарської Конфедерації через Державний секретаріат з економічних питань Швейцарії

БенефіціариДержавна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Завдання Проекту: полягає у підтримці створення та впровадження в Україні сучасної системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу додаткової вартості в Україні.

Проект передбачає три складові:

Компонент 1: Інституційна реформа та розвиток інституційного потенціалу Держветфітослужби України. Йдеться про створення інституційних механізмів та надання сприяння в підвищенні обізнаності ключових партнерів проекту для того, щоб дозволити Держветфітослужбі України проектувати, координувати та контролювати застосування інтегрованої системи контролю безпечності харчових продуктів на основі використання інноваційних епідеміологічних методів (оцінка ризиків, аналіз ланцюга додаткової вартості та економічний аналіз).

Компонент 2: Напрацювання навичок та інструментів для створення ефективної системи інспекцій безпеки харчових продуктів на основі оцінки ризиків. Ця складова передбачає підвищення технічних знань та надання сучасних інструментів для впровадження ефективної системи інспекції безпечності харчових продуктів на основі оцінки ризиків (наприклад, інструкції для перевірок, протоколи перевірок на основі оцінки ризиків, платформи обміну інформацією, лабораторні послуги) для Держветфітослужби України.

Компонент 3: Залучення приватного сектору до системи контролю безпечності продуктів харчування. Мова йде про сприяння приватному сектору виробництва (зокрема, переробникам молока, фермерам та перевізника молока) у виробництві безпечного молока та молокопродуктів високої якості для споживачів України  та за кордоном через діяльність, спрямовану на цільове інформування та розвиток потенціалу. 


Останні новини:
27.12.2017 
Швейцарсько-український проект з безпечності молока провів черговий семінар щодо принципів оцінки ризику для представників Держпродспоживслужби