На Кіровоградщині підприємця оштрафували на 42 тис грн за порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів

09.07.2019 17:39

Фахівці Кіровоградського районного управління Держпродспоживслужби області у ході проведення планового заходу державного нагляду у формі інспектування на одному з підприємств району виявили низку порушень законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Зокрема, встановлено, що на потужності було порушено поточність технологічних процесів, обладнання та інвентар, з якими контактують харчові продукти, були брудні та містили залишки продуктів та відходів тваринного походження, первинна продукція (м’ясо, субпродукти) зберігається на підлозі без підтоварників, виробничі приміщення перебувають у незадовільному санітарно-гігієнічному та санітарно-технічному стані, не проводиться боротьба з гризунами, сліди життєдіяльності яких спостерігалися у приміщенні. Такі порушення можуть призвести до появи ризику забруднення продукції та створити небезпеку для здоров’я людей і тварин.

За порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів Головним державним ветеринарний інспектор – перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області наклав на оператора ринку штраф у сумі понад 41,7 тис грн.

Роботу потужності було тимчасово припинено та надано припис про усунення виявлених порушень.