Держпродспоживслужба розпочала санепідрозслідування спалаху харчової токсикоінфекції серед учнів Тернопільського коледжу

19.02.2020 13:05

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області 19.02.2020 від ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» отримано інформацію щодо реєстрації харчової токсикоінфекції серед учнів Державного навчального закладу «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» у м. Збараж Збаразького району Тернопільської області.

Станом на 10:40 19.02.2020 було зареєстровано 25 постраждалих, які госпіталізовані до інфекційного відділення Збаразької центральної районної лікарні.

З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань фахівцями Головного управління 19.02.2020 розпочато санітарно-епідеміологічне розслідування з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

Попередні заходи нагляду (контролю) у 2018-2019 рр. працівниками Головного управління у Державному навчальному закладі «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» у м. Збараж не проводилися.

03.09.2018 здійснювалися моніторингові лабораторні дослідження води питної, змивів з об’єктів зовнішнього середовища, готових страв на санітарно-мікробіологічні дослідження та овочів на нітрати. За результатами лабораторних досліджень не відповідала за вмістом нітратів цибуля ріпчаста (знято з реалізації – повернуто постачальнику), інші дослідження в межах норми.

Проведення перевірки навчального закладу триває.