На Херсонщині фахівці Держпродспоживслужби виявили 22 об’єкти, які порушили карантин

06.04.2020 16:33

Від початку карантину працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області спільно з органами місцевого самоврядування та представниками Головного управління Національної поліції проводять комісійні обстеження об’єктів щодо дотримання суб’єктами господарювання  профілактичних, протиепідемічних та обмежувальних заходів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (із змінами).  

Станом на 31 березня 2020 року проведено 4691 моніторингових та комісійних відвідувань об’єктів торгівлі та надання послуг, провадження банківської та страхової діяльності, об’єктів щодо діяльності яких встановлено заборону з дотримання карантинних заходів, санітарно-гігієнічних правил в умовах карантину, посилення дезінфекційних заходів.

У ході моніторингових відвідувань встановлено, що більшість суб’єктів господарювання дотримуються протиепідемічного або обмежувального режиму. Разом з цим, на  22 об’єктах були встановлені порушення обмежувальних заходів, на керівників об’єктів працівниками Нацполіції складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Особлива увага приділяється дослідженню якості води.

Протягом вказаного періоду фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено 78 комісійних перевірок підприємств питного водопостачання та 5 підприємств водовідведення, з відбором зразків  для лабораторного дослідження проб питної води.

З 23 березня відібрано 734 зразки води питної, зокрема 392 зразки на дослідження за мікробіологічними показниками.  За результатами досліджень відхилень не встановлено. На території Херсонської області налічується 249 комунальних та сільських підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, що обслуговують 647 населених пунктів Херсонської області. Рішеннями комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних сил керівників підприємств водопостачання і водовідведення зобов’язано проводити виробничий лабораторний контроль в обсягах та з кратністю, що відповідають вимогам санітарних правил, а також, у разі встановлення відхилень за мікробіологічними показниками негайно інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Обстеження тривають.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області активно долучились та проводять роз’яснювальну та інформаційну роботу серед населення, на підприємствах щодо здійснення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.  Роз’яснювальна робота проведена для 7336 осіб, розповсюджено 5868 пам’яток. 

Також розроблено та розповсюджено 16 рекомендацій з питань профілактики гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.